Het werven van personeel voor je onderneming is niet zo eenvoudig als het lijkt, voordat je begint met een wervingscampagne zijn er wel een aantal aspecten om rekening mee te houden. Heb je vaker personeel nodig, en zijn de functies voor een specifieke doelgroep? Ben je op zoek naar personeel wat moeilijk te vinden is, denk dan aan een specifieke wervingscampagne. 

Vaak heb je als bedrijf in verschillende werkgebieden en branches personeel nodig, uit de grote vijver moet je net de goede mensen selecteren voor je bedrijf. Met name voor een wervingscampagne IT personeel is het aanbod enorm, dit komt mede door de vele functies die de It markt heeft. Door een goede campagne te voeren, selecteer je het specifieke personeel wat je als bedrijf nodig hebt. 

Personeel ligt niet voor het oprapen

Talent is niet eenvoudig je bedrijf binnen te brengen, het is schaars en het aanbod is enorm. Een wervingscampagne ict personeel is dus zeker nodig om het goede personeel binnen te halen, een aantrekkelijke advertentie is al een goed begin om op te vallen. Er moet een reden zijn waarvoor jij juist de aantrekkelijkste werkgever bent, dit kan door het salaris zijn of omdat er een hoop te leren valt binnen je bedrijf. Wanneer het totaalplaatje klopt, weerspiegelt de advertentie en de functie het hart van je bedrijf.

Natuurlijk is het takenpakket van de kandidaat een van de belangrijkste informatiebronnen die je moet vermelden, waar liggen de verantwoordelijkheden maar ook de bevoegdheden. Schep duidelijkheid over je bedrijf, de werksfeer en de visie. Met verkeerde informatie verspil je een hoop tijd en kosten, nog belangrijker je trekt ook verkeerde kandidaten aan.

Wervingscampagne ict personeel

Ten onrechte wordt gedacht dat een functieprofiel voor een wervingscampagne van ict personeel eenvoudig is te beschrijven, verplaats jezelf in de potentiƫle kandidaat. Informatie over het bedrijf en over de functie, dit zijn de essentiƫle punten om mee te nemen. Wat heeft het bedrijf te bieden, en wat kan de kandidaat verwachten van het bedrijf? Wees duidelijk bij een functieprofiel over de eisen, maar ook over de kansen die een kandidaat heeft binnen het bedrijf.

Bij een wervingscampagne it personeel kun je op verschillende manieren personeel werven, intern en extern is het mogelijk om te werven. Bij interne werving wordt gekeken of er binnen de organisatie geschikte kandidaten zijn. Voor extern werven zijn er verschillende methoden, deze hebben allemaal hun voor en nadelen. Onderstaande manieren zijn een selectie van manieren om te werven:

  • Intern 
  • Talent pools
  • Netwerk van medewerkers
  • Recruitment bureaus
  • Open dagen
  • Social media
  • Vacaturebanken

Maak ook gebruik van sociale media

Vandaag de dag is het de normaalste zaak om bij een wervingscampagne gebruik te maken van social media, verschillende kanalen kunnen worden ingezet om geschikt personeel te vinden. Ook wordt er selectiever gerekruteerd, dit heeft ook tot gevolg dat bedrijven zeer veel waarde hechten aan loyale werknemers. Vaak worden deze gevonden binnen het eigen netwerk van medewerkers. 

Wil je als bedrijf toch de externe markt op voor personeel te werven, hebben we een aantal tips. Handel met snelheid, vaak zijn de beste kandidaten al weg door een te trage benadering van een bedrijf. Benut de netwerken, netwerken zijn een ijzersterke manier om aan geschikte kandidaten te komen. Hoe groter het netwerk, hoe meer kans op succes. Ga je aan de slag met data, werk met grote groepen data. Dit werkt niet alleen sneller, maar zorgt ook voor een selectieve en betere recruitment.