Het werven van professionals is geen eenvoudige klus. Je moet voldoende vakkennis hebben om jezelf staande te houden én om resultaten te behalen. Omdat wij ruime ervaring hebben, kunnen wij helpen om een wervingscampagne op te zetten.
Wij gaan daarom ook graag het gesprek aan om een campagne op maat te maken voor jullie bedrijf.

Direct contact

  Om geschikt personeel te vinden voor een functie, is werven en selecteren van kandidaten een belangrijke stap. Helaas is deze procedure erg tijdrovend, door een specialist in te schakelen ben je verzekerd van de perfecte kandidaten voor de verschillende functies. Met werving en selectie trek je de meest geschikte kandidaten aan voor een vacature, het komt er op neer in de praktijk dat een werving en selectie bureau kandidaten werft die direct bij je in dienst komen.

  Het verschil tussen werving en selectie en recruitment is minimaal te noemen, in beide constructies zoek je naar extern personeel om een vacature te vervullen. Een werving en selectie bureau werkt ook wel met een recruiter. 

  Hoe werkt eigenlijk een werving en selectie bureau?

  In de regelmaat worden er afspraken gemaakt over de manier waarop het bureau het bedrijf het beste kan helpen, een bureau kan alleen adviseren, meehelpen maar ook de complete werving uit handen nemen. Je bespreekt welke vacatures er open staan en welke kandidaten je nodig hebt. Het wervingsbureau zet de betreffende vacatures uit, alle cv’s die binnenkomen worden bewaard in een database. Kandidaten die aan de eisen voldoen worden geselecteerd, je kunt ervoor kiezen als bedrijf om de eerste gesprekken ook uit te besteden. 

  Voor gespecialiseerde functies zijn er aparte bureaus zoals it werving en selectie. Gespecialiseerd personeel vinden is vaak zeer tijdrovend, het kan ook voorkomen dat je op korte termijn personeel nodig hebt. Op termijn of korte termijn vraagt een heel andere benadering, voor beide gevallen kun je een werving en selectie bureau inhuren. Welke wijze je ook wil werven, je wordt als bedrijf compleet ontzorgd voor het vinden van geschikt personeel.

  Waar wordt ICT personeel voor ingezet?

  ICT werving en selectie wordt vooral ingezet wanneer er gespecialiseerd personeel nodig is, je kunt dan denken aan onderstaande expertises:

  • Apps
  • Cloud oplossingen
  • Social Media
  • Data
  • Website ontwikkeling

  Door jarenlange ervaring weet een werving en selectie bureau de mensen op de juiste plaats te zetten, dit is mede te danken aan een netwerk wat in de loop der jaren is opgebouwd. Met it werving en selectie, beoefenen je een aparte tak van sport waarbij je exact moet weten wat de procedures zijn.

  Profiteer ook van de andere voordelen

  Door gebruik te maken van ict werving en selectie, profiteer je als bedrijf ook van een aantal voordelen. Actuele kennis van ICT is aanwezig, natuurlijk ook van de markt waarin personeel gezocht moet worden. Door de persoonlijke benadering, wil het bureau weten welke IT professional bij je organisatie past. De goede persoonlijkheid bepaald in de meeste gevallen of een kandidaat bij het bedrijf past. Door vooraf kennis met elkaar te maken, en met de kandidaten verkrijgen we het beste beeld over beide partijen. 

  Naar wens kan het complete traject uit handen worden genomen, van de wervende tekst voor de advertentie tot het advies voor arbeidsvoorwaarden. Je krijgt advies over de strategie die het best te hanteren is, verifiëren van referenties en het leveren van een select aantal kandidaten. Door deze manier van werven, ben je alleen tijd kwijt aan kandidaten die echt binnen het zoekprofiel passen. Het netwerk wat wordt gebruikt is in veel gevallen doorslaggevend voor het vinden van de juiste kandidaten, dagelijks wordt het netwerk uitgebreid met specialisten op verschillende gebieden. Ook belangrijk om te weten, er wordt altijd een kandidaat gezocht in de omgeving.