Waarom SEO tegenwoordig onmisbaar is

SEO onmisbaar

‘’Even Googlen hoor!’’

Tegenwoordig is alles met een paar kliks al online te vinden. Daarom wil jij als organisatie dan ook zo veel mogelijk van deze zoekers trekken naar jouw website. Maar welke rol heeft SEO hier nou in?

Wat is SEO?

Maar wat is SEO nou precies? In het kort uitgelegd gaat het bij SEO (Search Engine Optimization) om zoekmachine optimalisatie. Dit wil eigenlijk zeggen dat websites/ webshops geoptimaliseerd worden voor mensen die gebruik maken van zoekmachines. En hier spelen veel factoren in mee, zoals het gebruiken van de juiste zoektermen op jouw website. Als jouw SEO goed gaat, dan zal de zoekmachine je ook hoger ranken waardoor jij dus eerder gevonden en aangeklikt zal worden.

Zoekmachine optimalisatie levert meer op dan je denkt

Na het hoog ranken in zoekmachines en het meer trekken van bezoekers naar je website of webshop, is het nog niet klaar. SEO is namelijk een proces wat door blijft lopen. Je website/webshop moet continu up to date blijven met onder andere relevante content, de juiste zoektermen en gebruiksvriendelijkheid. Maar naast het geoptimaliseerd houden van jouw website/webshop, is het ook minstens net zo interessant om te kijken naar waar jouw bezoekers vandaan komen. Zo kun je jezelf de volgende vragen stellen: hoe komen ze op mijn website/webshop? en wat bekijken ze precies op mijn website/webshop? Bezoekers die jouw website/webshop bereiken via een gerichte zoekopdracht, blijken dus beter te converteren. Dit wil zeggen dat een websitebezoek omgezet wordt naar een vooraf bepaald doel. Dit kan bijvoorbeeld het downloaden van een brochure of het aanvragen van een offerte zijn. Dit is onder andere een reden om in je SEO te blijven investeren.

Een goede website is essentieel

Je kan veel zoektermen op je website gebruiken, maar toch zijn er ook nog andere dingen die van grote invloed zijn. Zo is het onder andere ook belangrijk dat de technische realisatie van de website op orde is, maar dat er ook op de juiste manier gebruik gemaakt wordt van off-page SEO. Oftewel, linken andere websites naar jouw website? en zijn deze links relevant? Zo is het gebruik van linkbuilding dus erg handig, mits je deze goed gebruikt. Hiermee laat je het aantal kwalitatieve links naar een website groeien. Deze links kunnen ook voor extra bezoekers zorgen. En het levert ook een hogere ranking op in de zoekmachines, zoals Google. Websites die meer links ontvangen verdienen namelijk de voorkeur boven anderen. Daarom zijn inkomende links van andere websites noodzakelijk als jij met jouw website hoog in de zoekresultaten wil eindigen. Let wel op dat het altijd om relevante links moet gaan die goede inhoud bevatten.

SEO is altijd meetbaar

Nog een bijkomend groot voordeel van SEO is dat alles wat je uitvoert meetbaar is. Hierdoor ben jij altijd op de hoogte van jouw eigen vorderingen en kun jij vroegtijdig aanpassingen uitvoeren waar nodig is. Door goed te meten kun jij de beste mogelijkheden voor jouw optimalisatie bieden en dus investeren met resultaat!

Kortom, SEO is belangrijk. Een zoekmachine als Google ziet jouw website/webshop anders helemaal niet staan. En hiermee loop jij dus veel potentiële klanten mis!

Geef een antwoord