5 tips voor linkbuilding die jouw website hoger in Google brengen!

Linkbuilding

Google bepaalt voor een groot gedeelte de positie van jouw website. Dit gebeurt dus ook aan de hand van het linkprofiel die je opgebouwd hebt. Hoe meer waardevolle links je hebt, hoe hoger je in Google komt. Hieronder volgen 5 handige tips die jouw website hoger in Google kunnen brengen!

1.Zorg voor linkwaardige content

Er is geen betere manier van het opbouwen van je linkprofiel door op een natuurlijke manier te beginnen. Dus schrijf relevante content. Zorg er voor dat je zo iets bruikbaars met informatieve waarde maakt voor je bezoekers dat andere website er wel naar toe zouden moeten linken.

2. Gebruik de juiste ankerteksten

De juiste ankerteksten gebruiken is één van de belangrijkste criteria voor het opbouwen van een natuurlijk linkprofiel. Een goede variatie in het gebruik van je ankerteksten is dan ook essentieel. Je kunt een goede ankertekst maken op de volgende manieren:

– Op basis van merk (volledige of een variatie van je bedrijfsnaam)
– Op basis van URL (hier gebruik je de URL als tekst)
– Op basis van linkgedrag (ankerteksten als ‘’lees meer’’ etc., hiermee zorg je voor afwisseling, wat leidt tot een natuurlijk linkprofiel)
– Op basis van zoekwoord (gebruik het zoekwoord waar je op gevonden wil worden)

3. Gebruik voldoende interne links

Een andere manier om aan linkbuilding te doen, is door gebruik te maken van interne links. Je verwijst dan door naar een andere pagina op jouw eigen website. Houd hierbij wel de bezoeker in gedachte, dus verwijs alleen door als het relevant is.

4. Recensies helpen voor je geloofwaardigheid

Recensies van websites zoals Trustpilot, Klantenvertellen of bijvoorbeeld Facebook zijn erg waardevol. Dit zijn ook links naar je website en hebben een erg hoge waarde. Zo kun je achteraf dus je klanten vragen om een review achter te laten op een van deze websites.

5. Maak gebruik van nofollow en dofollow links

Nofollow is een stukje code dat de bot van Google vertelt om niet achter die link aan te gaan. Nofollow zorgt ervoor dat je geen waarde verliest aan eventuele andere pagina’s waar dat niet nodig is. Eigenlijk geven nofollow links geen waarde door en is niet van directe toegevoegde waarde voor je positie in Google. Toch helpt het wederom wel weer om je natuurlijk linkprofiel aan te vullen. Het wordt namelijk als onnatuurlijk gezien als jij geen nofollow links in je linkprofiel hebt. Zorg daarom dat je zowel dofollow (normale backlinks) als nofollow backlinks gebruikt.

 

Benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Bij Only Results kijken wij samen graag naar de mogelijkheden. Neem snel contact met ons op!

 

 

Geef een antwoord